Om oss
Nyheter
Utstilling
Kull
Våre hunder
Valper
Fotogalleri
Reisehistorie
Leo treff
Valpetreff
Vinter 2010/11
Vår, sommer 2011
Vinter 2012
Linker

Tur til Langedrag

Det ble annonsert en tur til Langdrag på NLBK`s hjemmeside som hørtes veldig interessant ut.

 Det endte med at 12 stk meldte seg på. Dessverre var været så dårlig at noen fra Bergen ikke kom over fjellet.

Vi var 9 stk som overnattet på Fagerhøy med god mat og godt drikke. Mye moro var det på en lørdagskveld.

Søndag morgen var det stiv kuling og snøvær. Vi kjørte ca 40 min fra Fagerhøy til Langedrag.

Vel fremme ble vi møtt av mange ulike dyr og flere av de som gikk løse rundt på tunet. Vi fikk en omvisning og fikk høre historien om stedet.

Vi skulle inn til de ville ulvene og etter en innføring i hvordan vi skulle forholde oss til dem ble vi sluset inn i ulvegården som er på 40 mål.

Vi var ganske spente på om vi fikk se noen og det fikk vi til gangs. Det var midt i parringstiden og alfaparet var de som skulle formere seg. Det var noen andre tisper som var blitt kjønnsmodne og som ikke var ønsket i flokken. Vi fikk se hvordan flokken jagde en uønsket og hvordan de voksne oppdro de yngre. Veldig spennende og veldig likt hunder men ”heldigvis” er hundene mildere. Hvis disse ulvene har levd fritt ville de uønskede flyktet fra flokken. Slik det er der må de ansvarlige omplassere eller avlive de uønskede.

Etter en time i ro ute i ulvegården løyet været og vi kunne gå inn til lunsj.

Etter lunsj fikk vi se at de sosialiserte ulvene fikk mat. Det var stort håp av oss å skulle få være med inn til dem, men det var uaktuelt fordi de (ansvarlige) mente det stresset ulvene.

Det var tre hanner i den flokken og den eldste var 10 år og de yngre var brødre og 3 år gamle. Der var det ikke tvil om hvem som var ”sjefen”. Vi var også vitne til ordentlig ulvehyl og de hylte fordi de hadde det bra.

 
Foto: I-M Hæhre 

Etter ulvene gikk vi videre til gaupegården. Der var det fire gauper og som hos ulvene var det også parringstid. Det var tre hunner og en hanne. Flotte dyr som kan hoppe 2,5 meter opp of 7 meter bortover. Ganske utrolig å ha de på en meters avstand.

 

Oppholdet ble avsluttet  i peisestuen med kaffe og vafler. Der gikk vi igjennom hva vi hadde opplevd og hvordan ulvene var i forholdt til hunder.

 

En tur til Langedrag kan anbefales på det varmesteJ

Foto: I-M Hæhre.