Om oss
Nyheter
Utstilling
Kull
Våre hunder
Valper
Fotogalleri
Reisehistorie
Leo treff
Valpetreff
Vinter 2010/11
Vår, sommer 2011
Vinter 2012
Linker

Reisehistorie fra Rostock

For å bli tysk champion må man reise flere ganger til Tyskland. Hundene skal oppnå 5 cert med minst ett år mellom første og siste. Dette skal de oppnå for minst 3 forskjellige dommere.

Vi bestemte oss for å melde på til Rostock selv om det var bare 2 uker etter Leonberg.

Christina reiste hjemmefra fredag formiddag og etter 6,5 timer ankom hun hjemme hos Birthe og Svend. Med seg hadde hun Bimbo og Pumpkin som alltid synes det er artig å komme til Rebel og Nonde. Det ble stor gjensynsglede og mye leking på kvelden.

Det var Birthe som hadde vært reiseleder denne gangen. Hun hadde funnet ut at å reise fra Gedser til Rostock var enklest. Lørdag morgen reiste vi til Gedser et sted Birthe ikke hadde vært før. Hundene ble luftet på fergeleie for de skulle ligge i bilen under båtturen som tok 1 time og 40 minutter.

Avgangstiden passet bra med lunsj og de serverte veldig god mat om bord til en billig penge.

Birthe hadde også booket overnatting ca en times kjøring syd for Rostock. Heldigvis var Christinas Gps oppdatert og adressen plottet inn. Christina synes nok det var veldig langt å kjøre. Hun visse ikke hva Birthe hadde bestilt til overnatting. Etter å ha kjørt relativt langt ut på landet åpenbar det seg et slott. Det var overnattingsstedet! Christina stønnet og sa jeg har ikke det rette antrekket til å spise her!!!

 

Hotel Schloss Teschow

 

Stedet viste seg å være et gammelt slott som var bygd om til golfhotell.

Det var flotte luftemuligheter for hundene og enormt store rom.

 

 

Det var også mulighet til hud og kroppspleie. Et stort svømmebasseng var det også til gjestenes rådighet.

Etter en lang tur med hundene i noe Christina betegnet som storm gjorde vi oss klare for å innta spisesalen. Det viste seg at golfere var ganske vanlige mennesker når det gjaldt klesantrekk. Det var helt ok å bruke jeans. Etter en god natt søvn for både to og firbente reiste vi opp til Rostock hvor utstillingen skulle avholdet i Hansemesse. Ryktene hadde sagt at vi mest sannsynlig skulle være ute og det viste seg å stemme.  Hvis Christina syntes det blåste på lørdag så blåste det ikke mindre på søndag. Da var det minst full storm:-)

Det var Rita Pleibel-Seyffer som skulle dømme. Først ut i ringen var Rebell. Det tar alltid litt tid å stille hund i Tyskland. Først skal de sjekke id. nummer og så skal tennene sjekkes. Først etter det kan bedømmelsen begynne. Rebel ble nr 2 i åpen klassen med res. cac. Neste ut i jugendklasse var Pumpkin. Også hun ble nr 2 med res jugend cac. Bimbo var sist ut av våre og kanskje den det var viktigst for. Hun sto for championatet. Hun hadde lagt all pels igjen hjemme.

Heldigvis fikk hun sitt siste cac og ble dermed tysk champion!

I ”beste” tispeklasse var det norsk/svensk konkurranse. Altonastigens Hestia ble beste tispe og Bimbo fikk red cacib. Beste hanne og BIR ble Bjørntassens Ralf og han bosatt i Sverige.

Rebel

Godt å ha noen og varme seg på.

 

Som seg hør og bør i Tyskland skal det være orden på tingene. Kritikkene skulle ikke deles ut før kl 14.30 selv om utstilling hadde vært ferdig i over en time. Så det var bare å vente i kø!

Christina som kommer fra dyre Norge måtte innom å kjøpe med seg ”litt” billig drikke før vi tok båten tilbake til Gedser.

Vi kom tilbake til Helsinge ved 21 tiden og hundene synes nok det var deilig å få løpt løse igjen.

 

 

Mandag morgen reiste Christina tidlig hjemover og på vei hjem fikk hun vite at hun hadde blitt mormor til en liten tulle!

Vi var enige om at et hadde vært en flott tur med gode utstillingsresultater og at slottet absolutt ville bli besøkt igjen kanskje med våre ”bedre” halvdeler.