Om oss
Nyheter
Utstilling
Kull
Våre hunder
Valper
Fotogalleri
Reisehistorie
Leo treff
Valpetreff
Vinter 2010/11
Vår, sommer 2011
Vinter 2012
Linker

Reisebrev fra Tallinn.

Så var vi på tur igjen. Denne gangen reiste jeg med Nanett, min datter.

Målet med turen var i første hånd Estlands første spesialutstilling for Leonbergere. Den skulle avholdes sammen med Landseer og New Foundlendere. Det er ikke mange nok Leonbergere i Estland til at de kan danne egen klubb, derfor har de dannet klubb med New Foundlendere og Landseere.

Det var også internasjonal utstilling i Tallinn samme helg, så her var det to sjanser til å vinne noe!

Vi reiste av gårde torsdags formiddag i lett snødriv. Gps’n ble stilt inn på Norrtälje for i Kapellskjär visste vi ikke om noen gatenavn. Der er litt kronglete å komme fra E 18 mot Stockholm til båthavnen. Gps’n geleidet oss via Stockholm og gjennom litt ødemark før vi endelig kom frem. Dette var en ny vei for meg som vanligvis har kjørt via Sigtuna og den var heller ikke den raskeste. Kanskje Gps ikke alltid er det smarteste å kjøre etter.

Båten var som den pleier, gammel og sliten, men hundene holdt seg i lugaren denne gangen. 

Vel fremme i Tallinn på fredag morgen gikk vi tur i gamle byen, men vi ble ganske så kalde etter noen timer så hundene ble lagt i bilen og vi varmet oss med litt shopping.

 

 

             
Bimbo, Nanett og Happy ved det                Isskulpturen het Madonna
gamle bytårnet                               

                                                  

På ettermiddagen fant vi hotellet vi hadde bestilt via internett. Det lå i en bygning som lignet en gammel skole eller lagerbygning. Dusj og do på gangen som vi delte med naborommet, farge-tv som var så gammelt at det hadde mistet fargene, men det var et hyggelig personale. 

Helheten sto til prisen og vi var glade det bare var for en natt.

Norge har kommet ut i verden for på vårt omtalte tv viste de en gammel episode av hotell Cæsar dubbet til estisk med en stemme som var veldig monoton.  


Bir og Bim junior
Happy og Baylion Swiss Lukas

Lørdag formiddag var det dags til å komme seg på utstilling. Det var blitt dommer bytte og det var Leif R Hjorth som skulle dømme. En finsk valp etter Paco, Pyrymetsän Cardamine, ble bim valp. Beste hanne med cert og cacib ble Skjærgaardens Painted by Rubens som bor i Finland. 11 mnd gamle Happy vant juniorklassen og fikk juniorcert. Hun ble bir junior og 2 beste tispe. Bimbo vant champion klassen og fikk cert og cacib. Hun ble dermed estiske champion og bim. Det var artig med to norsk oppdrettede hunder i bir og bim finalen.

Ruben ble senere på dagen BIG 2! En utrolig flott prestasjon av en 18 mnd gammel ”gutt”.


Bimbo og Ruben

Etter utstillingen dro vi videre til hallen hvor neste dags utstilling skulle være. Vi hjalp til med å rigge ringer og div annet.

Det var godt å komme hjem til Merit og Andrus og hundene storkoste seg med Diva og Kaivo på 7 mål inngjerdet tomt. Etter en deilig middag og et par glass rødvin var både to og firbente klare for køya.

 
Diva og Kaivo

Søndag skulle Joseph v Hummelen først dømme 20 Landseere og så 38 Leonbergere. Vi regner vanligvis ca 3 min pr hund og regnet med at Leonbergeren skulle starte kl 11. Dommeren var nok tregere enn som så, han dømte 18 hunder på 2,5 timer!!!

 

Da det endelig ble vår tur , dømte han hundene klassevis og ikke etter kjønn.
Det var dessverre noen som måtte reise for å nå fergen til Finland før utstillingen var ferdig.
I hard konkurranse ble de finske Paco valpene Pyrymetsän Capsella og Cardamine bir og bim valp

  

Happy vant junior klassen og Bimbo vant champion klassen og ble bim.
Beste hanne med cert ble norsk oppdrettede Fabolous New Hope av Eirabelstone som bor i Finland. Han ble bir og bis etter å ha slått Landseeren.

 

Det var en vel gjennomført utstiling i en fin hall. Det var pyntet med diverse nasjoners flagg og alle tre klubbene hadde stands med informasjon om rasen og salgsboder.

Det var lekehjørne for barn, hvor de også kunne bli malt i ansiktet.

      

                                            

Alle som deltok fikk et bilde av et tegnet Leonberger hode og
alle som plasserte seg fikk rosetter med tegnet Leonberger hode i midten.
Det ble også arrangert konkurranse i barn og hund og i juniorhandling.    

På kvelden var vi på dommermiddag på Radisson SAS. Dommerne var veldig fornøyde med utstillingen og kvaliteten på hundene.

Vi var veldig fornøyde med at på disse to utstillingene var det ”norske” hunder som vant begge dager. Det er noe å være stolte av.

Mandag morgen var det klart for hjemreise med en 10 timer lang båttur til Kapellskjär og 7 timer kjøring for å komme hjem. Vi kjørte den veien vi pleier og Gps’n måtte om kalkulerer stadig vekk. Synes jo litt synd på ”damen” i boksen som hørtes litt forvirret ut. 

Hilsen
Happy, Bimbo, Nanett og Christina